SALVATION ARMY CORPS
WHITE PLAINS, NEW YORK  

Site Plan
Ground Plan
View from neighbors
LEED
Entrance
Screen Shot 2015-06-19 at 9.01.57 AM
CHURCH ELEVATION (FINAL DESKTOP)
FRONT ELEVATION (FINAL DESKTOP)
REAR ELEVATION AND SIDE ELEVATION (FINAL DESKTOP)
SIDE ELEVATION (FINAL DESKTOP)

20,000 sqft

State of the Art Facility

Energy Efficient:

Building design, HVAC, 

water and lighting

Adaptable Building: arrangement of spaces for future expansion, Chapel View: gracefully appears upon entering building, Security: at building entry and internal circulation control, Child Safety: Visual connections to flexible classrooms, Neighborhood Character: A design that provides an appropriate Scale and Attractive façade which breaks down the massing of the building in order to relate to both the residential scale of the rear single-family neighborhood as well as the larger Commercial zone at the front, Curb Appeal: designed and situated for 2 street visibility, Adaptive Re-use: keep original stone Chapel building to be integrated with new building to yield a cohesive design and allow daily activities to continue throughout the construction process.